Inspiratie voor een blog

Inspiratie voor een blog

Als je regelmatig nieuwe content publiceert, is je website beter vindbaar. Een blog of nieuwsrubriek op je website is daarom onmisbaar. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook genoeg inspiratie voor een blog hebt?

Hoe vaak moet je bloggen?

Er is geen ideale frequentie voor het posten van een nieuw blog. Feit is wel dat hoe meer je blogt, hoe meer bezoekers je naar je website trekt. Daarnaast staat het natuurlijk ook beter als je een blog- of nieuwsoverzicht hebt waar te zien is dat je regelmatig een nieuw bericht post. Over het algemeen wordt een bericht per maand voor een zakelijke website als een minimum beschouwd.

Inspiratie voor een blog

Iedere maand een nieuw blogbericht of nieuwsartikel voor je website schrijven kan voor veel mensen een hele opgave zijn. Na een half jaartje heb je ook wel alle meest voor de hand liggende onderwerpen besproken. Hoe vind je inspiratie voor een blog? Ik heb een aantal tips verzameld:

  • Blog over afgeronde projecten, eventueel met de mening van de afnemer.
  • Vertel over nieuwe producten of ontwikkelingen in je branche.
  • Laat personeelsleden aan het woord. Laat ze vertellen over hun werk.

Waar vind je de tijd voor een blog?

Een ander heikel punt bij het bijhouden van een blog is natuurlijk dat het kostbare tijd kost. Je hebt niet alleen inspiratie voor een blog nodig, je moet er ook tijd voor vrijmaken. Het beste is om een vast tijdstip in je agenda hiervoor te blokkeren en om je hier ook aan te houden. Houd altijd je oren en ogen open voor een mogelijk onderwerp voor je blog en noteer ideeën. Deze ideeën kun je dan tijdens je vastgestelde tijd uitwerken.

Hulp nodig?

Het is ook mogelijk om bij mij een zogenaamd blog abonnement af te sluiten. Dit houdt in dat ik me verdiep in je vakgebied en een jaar lang iedere maand een nieuw blogartikel aanlever. Ik kan het zelfs direct in het CMS van je website invoeren. Uiteraard zijn deze blogartikelen ook zo geschreven dat ze uitstekend scoren in de zoekresultaten van Google.

Neem contact met me op, dan drinken we samen een kop koffie en bespreken we de mogelijkheden.

Liselore Verschuren

SEO copywriter, tekstschrijver en blogger. Dol op reizen, lezen, eten en hoge hakken. Getrouwd en moeder van een zoon.