Infographics maken voor dummies

Infographics maken

In een wereld waar mensen nauwelijks nog de tijd nemen om een tekst volledig te lezen is een infographic een ideale manier om jouw informatie toegankelijker te maken. Maar hoe je dat, infographics maken?

Hoe maak je een professionele infographic?

Infographics zijn al jaren populair en het ziet er niet naar uit dat dit nog gaat veranderen. Een infographic is tenslotte perfect om zelfs de meest langdradige en ingewikkelde informatie makkelijk leesbaar te maken. Het visuele aspect maakt een infographic namelijk zelfs voor de meest luie lezer erg aantrekkelijk. En het is ook nog eens mogelijk om zelf een mooie infographic te maken.

Het mag misschien lijken alsof alleen grafische ontwerpers goede infographics maken, maar niets is minder waar. Met gratis tools als bijvoorbeeld Piktochart kan iedereen lange en taaie tekst visueel maken.

Wat zet je in een goede infographic?

Ik kan nu een heel verhaal gaan vertellen over wat er allemaal in een goede infographic moet staan en hoe je dat het beste visueel kunt presenteren. Maar het is natuurlijk veel beter om dat in een eigen infographic te zetten:

Infographics maken

Hoe kan een infographic goed zijn voor SEO?

Het is niet zo dat je allerlei keywords in een infographic kunt stoppen om goed in zoekresultaten te scoren, want Google kan geen afbeeldingen op inhoud indexeren. Een infographic is toch bevorderend voor SEO omdat een visuele presentatie van informatie veel sneller op social media wordt gedeeld dan een tekst.

Hoe interessanter de infographic is, hoe meer deze op social media rond zal gaan. En dat is goed voor de domein autoriteit van je website. Een goede, informatieve infographic is dus wel degelijk goed voor SEO.

Tips bij infographics maken

  • Maak geen infographic alleen om een infographic te maken. Zorg dat je nuttige en interessante informatie op een goede manier presenteert.
  • Bedenk voor je een infographic gaat maken wat je wil vertellen. Wil je een bepaald proces inzichtelijk maken, een uitgebreide opsomming maken of iets uitleggen?
  • Vergis je niet, een infographics maken kost veel tijd en energie. Wil je zeker weten dat een infographic veel wordt gedeeld? Investeer dan vooral in een grafisch ontwerper.

Wil je meer weten over het leesgedrag van de gemiddelde websitebezoeker? Ik kan je er alles over vertellen! Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Liselore Verschuren

SEO copywriter, tekstschrijver en blogger. Dol op reizen, lezen, eten en hoge hakken. Getrouwd en moeder van een zoon.