5 tips voor een SEO vriendelijk blog

5 tips voor een SEO vriendelijk blog

Een blog is een ideale manier om meer bezoekers op je website te krijgen. Maar dat blog moet dan wel SEO vriendelijk zijn opgezet. Hoe je dat aanpakt, lees je in deze 5 tips voor een SEO vriendelijk blog:

1. Zoek uit wat je doelgroep bezig houdt

Stel, je bent een bakker en je wil een blogartikel voor je website schrijven dat veel bezoekers trekt. Om een goed onderwerp voor een SEO vriendelijk blog te kiezen, moet je met de volgende zaken rekening houden:

  • Zijn er onlangs nieuwsberichten geweest die met brood of bakkerszaken te maken hebben?
  • Zijn er specifieke vragen die mijn doelgroep kan hebben en die ik in mijn blog kan beantwoorden?
  • Welke informatie moet ik vermelden voor een interessant blogartikel?

Nu is het zo dat het Jumbo Goudeerlijk boeren maisbrood van Foodwatch onlangs het Gouden Windei kreeg omdat dit tot het meest misleidende product van 2017 was gekozen. In het ‘goudeerlijke’ maïsbrood is namelijk geen grammetje maïsmeel te bekennen.

Als bakker kun je mooi op dit nieuwsbericht inspringen door te vermelden wat er in een maïsbrood hoort te zitten en dat je zelf echt maïsbrood verkoopt.

2. Gebruik het juiste keyword

Vervolgens is het belangrijk om het juiste keyword te kiezen. Een keyword is het woord, de term of de zin die een bezoeker gebruikt om informatie over een bepaald onderwerp te weten te komen. In dit geval is dat ‘Maïsbrood’, of nog beter: ‘Goudeerlijk boeren maïsbrood’.

Verwerk dit keyword vervolgens op de volgende plaatsen in het blogartikel:

  • De titel
  • De inleiding van het blogartikel
  • In minimaal één tussenkop
  • Een aantal keren in de platte tekst

3. Kies een goede titel

Een goede titel van een blogartikel bepaalt voor een groot deel of een bezoeker een tekst gaat lezen of niet. Bedenk dus een pakkende titel die zoveel mogelijk uitnodigt om meer te lezen. En denk daarbij ook aan je gekozen keyword, voor een goede vindbaarheid van je blogartikel moet dit keyword absoluut in de titel vermeld worden.

Een titel voor het blogartikel van de bakkerij in kwestie zou daarom kunnen zijn:

“Is het goudeerlijke boeren maïsbrood uit onze bakkerij ook een windei?”

4. Schrijf een verleidelijke intro

Als je eenmaal een goed artikel met het juiste keyword en pakkende titel hebt geschreven, is het van belang om ook een verleidelijke intro aan het artikel toe te voegen (inderdaad, een intro schrijf je vaak als je artikel zo goed als af is).

Een goede intro biedt het keyword en een teaser die bezoekers verleid om verder te lezen. Het moet als een brug dienen die de lezer van de titel naar de rest van het artikel leidt. Deze intro mag niet te lang zijn, een ideale intro bevat 35 tot 45 woorden.

5. Wees relevant

Als je het onderwerp, het keyword en de titel hebt , is het zaak dat je je blogartikel zo relevant maakt. Iemand klikt met een bepaalde verwachting op de link naar het artikel, maak die verwachting ook waar. Schrijf een boeiend artikel over maisbrood dat mensen nuttige informatie biedt.

Niemand zit te wachten op een artikel vol verleiding, maar zonder vervulling. Hoe relevanter je artikel is, hoe meer mensen het zullen lezen en misschien zelfs delen. Zoek je meer tips voor het schrijven van een blog? Kijk dan ook bij Goede online teksten schrijven.

Het schrijven van een SEO vriendelijk blog

Als je weinig ervaring hebt met het schrijven van een blogartikel, zal het schrijven van een SEO vriendelijk blog in eerste instantie niet meevallen. Probeer daarom eerst een ‘gewoon’ blogartikel te schrijven en daarna het keyword erin te verwerken.

Mocht het schrijven van een SEO vriendelijk blog daarna nog voor meer hoofdpijn dan resultaat zorgen, neem dan contact met me op. Ik help je graag!

Liselore Verschuren

SEO copywriter, tekstschrijver en blogger. Dol op reizen, lezen, eten en hoge hakken. Getrouwd en moeder van een zoon.