Nee, ik schrijf geen gratis SEO e-book

Nee ik schrijf geen gratis SEO e-book

Wil je meer over SEO te weten komen? Dan kun je op iedere hoek van het internet een gratis SEO e-book downloaden. Duizenden verschillende ‘beste tips voor onverslaanbare SEO’ zijn voor niets te lezen. Maar van mij hoef je op dat gebied niets te verwachten.

Er zijn al genoeg SEO e-books

Mijn moeder zei altijd tegen mij: ‘Als iedereen van de brug af springt, hoef je er niet als vanzelf achteraan te springen.‘ Het is een van die wijsheden waar je als tiener een hele lange gekwelde zucht bij moet laten, maar die als volwassene heel waardevol blijken te zijn.

Zo zijn er nauwelijks nog SEO specialisten te vinden die geen gratis SEO e-book aanbieden. Iedereen heeft er wel iets over te vertellen, en allemaal hebben ze de beste tips. Wil dat zeggen dat ik nu ook heel rap in mijn toetsenbord moet klimmen om net als alle andere mijn eigen zogenaamde unieke visie op SEO in de vorm van een gratis e-book te gaan vertellen? Nee, ik vind van niet.

Zo’n gratis SEO e-book heeft geen enkel nut

Als je meer over SEO wilt weten, is het lezen van een of meerdere gratis e-books niet de oplossing. Die e-books zijn namelijk niet geschreven om jou te informeren maar:

  • om je e-mailadres te scoren zodat je regelmatig met een nieuwsbrief bestookt kunt worden;
  • met de bedoeling dat je er niets van snapt en dat je de schrijver alsnog belt voor betaalde hulp.

Kortom, de kans dat je met zo’n e-book alle antwoorden op je vragen over SEO vindt, is redelijk klein. En dat is dan ook de voornaamste reden waarom ik niet aan de ‘schrijf een gratis SEO e-book-trend’ meedoe. Ik lever liever kwaliteit dan een wassen neus.

Wat heb ik dan wel te bieden?

Ik bied mensen die in SEO geïnteresseerd zijn iets waar zij daadwerkelijk iets aan hebben. En ook dat is allemaal gratis. Zo staat mijn blog vol met nuttige tips over SEO en leg ik tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek alles uit over de basisbeginselen van SEO, domein autoriteit en prettig leesbare teksten schrijven voor websites.

Maar je kunt ook zonder verplichtingen een gratis SEO scan van je website aanvragen. Ik maak dan een rapportje op basis van de belangrijkste SEO punten, zodat je makkelijk kunt zien waar je verbeteringen moet treffen om hoger in de Google zoekresultaten te komen.  Dit is geen automatisch gegenereerd rapport, maar persoonlijk samengesteld. En het bevat ook uitleg, zodat je ook weet wat de plus- en minpunten van je website inhouden.

Wil je dus nuttig SEO advies hebben zonder dat je meteen een factuur hoeft te betalen? Bel me of stuur me een bericht. Dat kost je stukken minder tijd dan het lezen van een zogenaamd gratis SEO e-book.

Liselore Verschuren

SEO copywriter, tekstschrijver en blogger. Dol op reizen, lezen, eten en hoge hakken. Getrouwd en moeder van een zoon.