Tekstredactie

Met een goede tekstredactie kun je een beter verhaal op een website, nieuwsbrief of in een brochure vertellen. Want een lange tekst kan korter, aantrekkelijker en bovendien commerciëler worden gemaakt. Het is immers de bedoeling dat je met je tekst verkoopt.

Waar het hart vol van is, stroomt de mond van over

Wil dit zeggen dat je geen goede schrijver bent? Absoluut niet! Maar waar het hart vol van is, stroomt de mond van over. Als je zelf over je eigen werk gaat schrijven, vertel je al snel te veel. Meer dan een potentiële klant zou willen weten.

Daarom is het fijn als een onafhankelijke partij door tekstredactie kritisch naar je tekst kijkt, en ervoor zorgt dat alleen datgene wat belangrijk is wordt vertelt. Hiermee maak je meer kans dat je volledige verhaal wordt gelezen, in plaats van dat mensen na een paar alinea’s al afhaken omdat ze het te uitgebreid vinden.

Een spellingfout zit in een klein hoekje

Al is je spellingcorrectie nog zo goed, een foutje glipt er makkelijk doorheen. En als je je eigen tekst al tientallen keren hebt gelezen, zie je het vaak zelf ook niet meer. Met mijn tekstredactie haal ik alle mogelijke foutjes eruit, zodat jij een perfecte eerste indruk op jouw potentiële klanten maakt.

Vaak kort ik ook wat zinnen in, of wissel ik lange zinnen met kortere zinnen af om een verhaal wat vloeiender te maken. Ook breng ik meer overzicht met tussenkopjes en opsommingen, zodat de tekst prettig leesbaar wordt.

Tekstredactie voor online teksten

Als het de bedoeling is dat je teksten op een website worden geplaatst, kijk ik tijdens de tekstredactie meteen of de SEO ook verbeterd kan worden. In veel gevallen kan een keyword op de juiste plaats de vindbaarheid van jouw verhaal al flink opvijzelen.

Heb je interesse? Maak dan een afspraak met me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.